Takip et: @doktorlarsitesi
Share
Muðla Üniversitesi Týp Fakültesi 4 yýl önce kuruldu. Hazýrlýk döneminin ardýndan bu dönem ilk kez öðrenci aldý.
Muðla'daki öðrenciler Türkiye'deki 65 Týp Fakültesi arasýnda en þanslý olanlardan. Çünkü 40 öðrencisi bulunan Muðla Üniversitesi Týp Fakültesi'nde 15'i profesör olmak üzere 45 öðretim üyesi çalýþýyor.
Türkiye Ortamasý: 29 Öðrenciye 1 Öðretim Üyesi
Yani her öðrenciye 1 akademisyen düþüyor. Týp eðitiminde ise Türkiye'de ortalamasý ise 29 öðrenciye 1 öðretim üyesi.
Muðla Üniversitesi Týp Fakültesi 1. Sýnýf Koordinatörü Prof. Dr. Yasemin Balcý, bu durmala ilgili olarak, "Yaklaþýk 45 kiþiyiz.. Benimle birlikte 15 profesör öðretim üyemiz var. Yani öðretim üyelerimizin üçte biri profesör þu anda. Tabiiki öðretim üyesi sayýsý fazla olunca öðrenciye ayýrdýðýmýz zaman fazla oluyor. Onlarýn her soru soru sorduklarýnda, her sýkýntýlarýnda yanlarýnda olabiliyoruz" dedi.
Öðrenciler de bu durumdan son derece memnun. Bir öðrenci, "Öyle þanslýyýzki her birimize bir aile gibi bir akademisyen düþüyor. Devlet üniversitesinde özel üniversite imkanlarýyla okuyoruz" diye konuþtu.
![]()