Takip et: @doktorlarsitesi
Share
İntörn öğrenciler arasında yapılan ankette, öğrencilerin yüzde 49’u kendisini bir alanda geliştirmek için, yüzde 35’i mesleki kariyer için, yüzde 9’u da para kazanmak için TUS’u kazanmak istediğini dile getirdi
HABER MERKEZİ-ANKARA
Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin yarısından çoğu uzman hekim olmak istiyor ve istedikleri yeri kazanma olasılıklarının yaklaşık yüzde 50 olduğunu düşünüyor. Öğrenciler en çok pediatri ve kardiyoloji branşlarına ilgi gösterirken, kendilerini en fazla farmakoloji ve biyokimyada yetersiz hissediyorlar.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Naci Yıldız, intörn doktorlar Memet Kurt, Sefa Öktem, Serkan Özcan, Nurdan Özdemir ile Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Fehminaz Temel tarafından hazırlanan “Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem VI Öğrencilerinin Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) Hakkındaki Görüşleri” isimli araştırma, Hacettepe Tıp Dergisinde yayınlandı.
Öğrencilerin yüzde 78’i TUS’a hazır hissetmiyor
Nisan 2008 döneminde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem VI öğrencisi olan toplam 185 kişi tarafından yanıtlanan ankette, öğrencilerin yüzde 46’sının kendi isteği ile tıp fakültesine girdiği; yüzde 32’sinin annesinin, yüzde 60’ının babasının üniversite mezunu olduğu; yüzde 27’sinin yakın akrabaları arasında en az bir doktor olduğu belirlendi. Öğrencilerin yarısı ailesinin ekonomik durumunu orta, yüzde 40’ı iyi, yüzde 8’i çok iyi, yüzde 3’ü kötü olarak değerlendirdi.
Ankete katılan 185 öğrenciden 173’ü TUS’a gireceğini söylerken,
[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir. Facebook hesabı ile de kolayca üyelik alabilirsiniz... ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ]












