Takip et: @doktorlarsitesi
Share
[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir. Facebook hesabı ile de kolayca üyelik alabilirsiniz... ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ] haberinde vurgulanması ve açığa kavuşturulması gereken bir çok nokta var...
*
Birincisi...
[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir. Facebook hesabı ile de kolayca üyelik alabilirsiniz... ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ] yazımda dile getirdiğim gibi, bilgi yaşlı olandan değil,sahibinden ve taşıyıcısından öğrenilir.
Hocaların da birçok kez hataya düştüğü görülüyor. Hatasını kabullenen ,öğrenmeye her daim açık olan hocalar eğitim hastaneleri ve fakültelerde barındırılmalıdır.
*
İkincisi...
Anestezist olan asistan hekim, muhtemelen bir kardiyologdan daha fazla anestezi bilgisine sahiptir! Hem fikir miyiz? Dolayısıyla kendi branşında ordinaryus profesör de olsan başkasının bilgi sahibi olduğu konuya saygı göstermek gereklidir. "Her şeyin en iyisini ben bilirim" demek aslında hiç bir şey bilmediğinin açıklamasıdır.
*
Üçüncüsü...
"görevliler kapıyı açınca Türkmen, 'Bana nasıl saldırırsın' diyerek Haspolat'ın üzerinden kalktı."
bana nasıl saldırırsın derken aynı zamanda bir başkasının üzerinden kalkmak da neyin nesi oluyor! Acaba saldırgan kim, ve daha komiği hocanın ifadesine göre saldırgan altta kalmış! Haberde asistan doktorun çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu yazıyor, Türkmen hocaya soralım, asistan hem saldırırken hem de kendinde nasıl morluklar oluşturmayı becermiştir?
*
Dördüncüsü...
Türkmen'in, 'Ben hocayım, o asistan' savunmanın en talihsiz ifadesi olmuştur. Hoca olmak demek bir asistana saldırmayı hak mı gösterir?
'Hoca olmak demek herşeyi sadece ve en doğru ben bilirim' mi demektir?
Bu ifadeyi, 25 yaşında uzmanlık eğitimi alan bir hekime saygısızlığın göstergesi olarak algılıyorum.
*
Beşincisi...
İfadesinde asistan hekim için " Üzerime yürüdü, ayağı kayıp düştü." diye belirten Doç. Dr. Mehmet Muhsin Türkmen' e son cümlemle bitiyorum; Buna kim inanır, Kadir İnanır!
Saygı ve sevgilerimle
Uzm.Dr. Adnan Karadağ